L’Ajuntament reparteix bosses reutilitzables per portar menjar a les escoles

L’historiador Ramon Batalla presentarà la biografia de l’alcalde Pere Aguilera
19 de noviembre de 2021
Multitudinària presentació del llibre dels 100 anys del Casal Popular
22 de noviembre de 2021

L’Ajuntament reparteix bosses reutilitzables per portar menjar a les escoles

Les bosses permeten portar menjar en un embolcall reutilitzable. / Ajuntament

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, l’Ajuntament està repartint bosses reutilitzables per portar aliments als alumnes d’infantil de les escoles de la ciutat.

Es tracta d’uns embolcalls sostenibles que es poden fer servir múltiples vegades i que ajuden a reduir la generació de residus plàstics i d’alumini en els esmorzars i berenars que les famílies preparen als infants.

L’extracció d’alumini provoca greus problemes de contaminació, destrucció del territori i desaparició d’espècies. Es calcula que, l’any 2050, hi haurà més plàstics que peixos als mars. “Si tot l’alumnat de Rubí utilitzés paper d’alumini durant un curs, gastarien 1.028 km d’aquest material, suficient per fer dues ínies rectes de Rubí a Madrid. Sens dubte, es viu millor sense residus”, explica el regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Andrés Medrano.

L’acció es desenvolupa per tal de conscienciar els infants sobre la importància d’evitar els plàstics d’un sol ús i de fomentar la utilització de recipients reutilitzables. L’objectiu final és que les famílies adoptin nous hàbits més sostenibles a l’hora de preparar els esmorzars i berenars dels nens diàriament.

Segons el regidor, “l’ús diari d’aquestes bosses reutilitzables és un petit gest per combatre l’esgotament de recursos naturals, la contaminació i l’escalfament de la Terra”.

A banda de les bosses, el consistori també recomana a la ciutadania fer servir altres elements reutilitzables, com ara cantimplores o carmanyoles.