La PAH aixeca l’acampada després d’arribar a un acord amb el consistori

Alumnes del Pau Casals treballen a classe l’erupció del volcà de La Palma
19 de noviembre de 2021
L’AUP vol que se suspenguin les activitats industrials a Can Carreras
19 de noviembre de 2021

La PAH aixeca l’acampada després d’arribar a un acord amb el consistori

La PAH ha mantingut l’acampada durant 40 dies. / Arxiu

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) va decidir posar fi a l’acampada el divendres passat després de 40 dies de protesta. El col·lectiu exigia a l’Ajuntament un seguit d’accions per tal d’aixecar el campament i finalment han pogut arribar a un acord, tot i que aquest no ha estat fàcil.

Entre les propostes que la PAH ha aconseguit arrencar de l’Ajuntament, hi ha implicades persones afectades per dos desnonaments diferents. Per un lloc, el del carrer Zamenhoff, on hi ha tres homes als quals el consistori s’ha compromès, segons l’entitat, a reallotjar un cop es quedin sense aquest habitatge, propietat d’una entitat financera.

D’altra banda, segons explica la PAH, s’ha aconseguit un acord per tal que una família amb dos menors a càrrec es pugui quedar amb un pis que havia de ser desnonant al carrer Albacete, també propietat d’un banc.

D’altra banda, hi ha alguns passos que també han satisfet al col·lectiu mobilitzat, com ara la trobada que van mantenir fa uns dies l’Ajuntament amb representants del jutjat de Rubí per trobar solucions als desnonaments que afecten famílies en situació de vulnerabilitat. Una de les queixes de la PAH sempre ha estat que els informes arriben de forma tardana al jutjat.

Per part de l’Ajuntament, aquest recorda que els desnonaments són ordenats per la justícia a instàncies de la propietat de l’immoble i que l’Ajuntament només pot intervenir-hi per aconseguir un ajornament o, un cop ja s’han consumat, per assistir les persones afectades.