L’Esbart Dansaire de Rubí homenatja el seu equip amb l’espectacle ‘Quadres d’abans i d’ara’

esbart
La festa LGTBI, el teatre i la ballada de l’Esbart, protagonistes del penúltim dia de festa
29 de junio de 2021
Aketza Sumell i Ivan Garcia es proclamen campions de Catalunya en salts Sub-16
29 de junio de 2021

L’Esbart Dansaire de Rubí homenatja el seu equip amb l’espectacle ‘Quadres d’abans i d’ara’

Homenatge durant l’espectacle de l’Esbart. / L.L.

L’amfiteatre del Parc del Castell va ser l’escenari de l’espectacle de Festa Major de l’Esbart Dansaire de Rubí aquest dilluns a la nit amb ‘Quadres d’abans i d’ara’, conjunt de noves coreografies, petites recreacions i record d’antics treballs, per homenatjar i reconèixer la tasca de l’equip de l’esbart dansaire.

El repertori estava format per set peces: ‘Moixeranga Algemesí’, ‘Íntima, moviment per a una sardana’, ‘El ball de Sant Ferriol’, ‘L’Hereu Riera’, ‘Ballet de deu’, ‘Ballet de faixes’ i el ‘Ball de gitanes de Rubí’.

Un dels moments més esperats pel públic va ser l’arribada del ‘Ball de Gitanes de Rubí’, la coreografia d’Albert Sans que es va interpretar per primer cop sobre un escenari el 1970. La dansa més emblemàtica de l’Esbart és alhora una de les danses tradicionals imprescindibles a festes i celebracions d’arreu de Catalunya. L’actuació va ser, com sempre, un gran moment de festa i diversió de la mà del cos de dansa de l’Esbart, amb l’aparició dels nuvis, els convidats, els diablots, el capità i el vell i la vella.

Un dels moments de l’espectacle de l’Esbart Dansaire. / L.L.

Isidre Rubio, president honorífic de l’Esbart, va fer de mestre de cerimònies i va conduir un moment d’homenatge al final de l’espectacle, on es va fer especial reconeixement als dansaires que complien 10 anys al cos de dansa de l’Esbart de Rubí entregant-los un ram de flors, regal que també va rebre el músic encarregat dels arranjaments pels espectacles de l’entitat, Jordi Núñez i Pallarol, de la mà del veterà coreògraf Albert Sans.