La festa LGTBI, el teatre i la ballada de l’Esbart, protagonistes del penúltim dia de festa

Sergi Martínez
Sergi Martínez signa la renovació amb el Barça per tres temporades més
28 de junio de 2021
esbart
L’Esbart Dansaire de Rubí homenatja el seu equip amb l’espectacle ‘Quadres d’abans i d’ara’
29 de junio de 2021

La festa LGTBI, el teatre i la ballada de l’Esbart, protagonistes del penúltim dia de festa

El quart dia de Festa Major va donar el tret de sortida al migdia, amb un concert de Jazz de l’Ateneu a càrrec de CBP Quartet als Jardins de l’Ateneu. Ja a la tarda, a partir de les 18 h van seguir les activitats, començant per una visita guiada pels diferents espais d’homenatge als deportats rubinencs als camps de concentració nazi i una audició de sardanes a càrrec de la Cobla La Principal de Llobregat a la Plaça Figueras, acte al qual van assistir desenes de persones.

sardanes
Les sardanes han estat molt presents en la Festa Major. / L.L.

Al vespre, el teatre municipal La Sala es va tornar a omplir amb el divertit espectacle ‘Carlos, Benjamí & Héctor Show. L’espectacle més trinqueru!’, un homenatge a la historia del grup musical La Trinca amb gags d’humor i les seves cançons més mítiques com a banda sonora. El show compta entre els seus tres actors amb el rubinenc Carles Franganillo.

L’espectacle teatral és un homenatge a La Trinca. / L.L.

Ja a la nit, la programació es va desenvolupar principalment al Castell i al pati de l’escola Pau Casals. En aquest últim van tenir lloc les activitats per celebrar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI: una hora de monòlegs descarats amb LOCA Comedy i el concert de Queralt Lahoz, amb cançons que passen pel soul, el hip-hop, el trap i el dancehall, amb ecos de cobla i bolero. Un públic principalment jove no va voler perdre’s la cita de dilluns a la nit.

LGBT
La Festa LGBTI va tenir lloc a l’escola Pau Casals. / L.L.

D’altra banda, l’amfiteatre del Castell va acollir un any més la tradicional Ballada de Festa Major de l’Esbart Dansaire de Rubí. L’entitat rubinenca va preparar per l’ocasió un espectacle amb danses de sempre i noves coreografies, posant el punt final amb el Ball de Gitanes de Rubí.

esbart
Les Gitanes no podien faltar en el Ball de l’Esbart. / L.L.