Lluita veïnal a Sant Jordi Parc

L’investigador rubinenc Samuel Sánchez rep la medalla de l’Acadèmia Jove d’Espanya
29 de noviembre de 2021
Una cinquantena de persones participen en la plantada del Dia de l’Arbre Autòcton
29 de noviembre de 2021

Lluita veïnal a Sant Jordi Parc

Xavier Corbera. Portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya

Els barris de Rubí han bategat sempre amb força, quan les coses s’han posat difícils, han pres part i s’han compromès amb la ciutat. Aquesta és l’actitud que li cal a la nostra ciutat, tot i que la deixadesa del Govern sembla indicar que preferirien una ciutat mig adormida. 

Aquests darrers mesos Sant Jordi Parc ha recuperat l’essència de barri, l’orgull i la lluita compartida per la millora de les seves places i carrers com feia força temps que no es veia a Rubí. L’acord que han assolit és el fruït de la perseverança, de la confiança i de l’estima per un barri on volen viure i créixer. 

Però per tal de cuinar aquest acord final i donar una resposta a les necessitats i reivindicacions veïnals han calgut tot un seguit d’ingredients: 

En primer lloc un projecte urbanístic imposat per l’Ajuntament, sense cap contacte previ amb els veïns per debatre’l ni consensuar-ne els detalls. 

En segon lloc un projecte que pretenia donar resposta de manera ràpida i barroera a un problema d’habitatge que és el resultat de la manca d’interès i planificació dels darrers anys. 

En tercer lloc uns líders veïnals que s’han guanyat la confiança i el respecte de la gent del barri, que ha respost de manera unitària, defensant la necessitat d’equipaments al barri. 

En quart lloc, el compromís dels veïns amb l’habitatge dotacional, proposant alternatives al mateix barri perquè es faci aquest tipus d’habitatge que dona resposta a una necessitat urgent a tota la ciutat. 

I finalment ha estat imprescindible la fermesa dels veïns a l’hora de no cedir a les pressions, els articles insultants i, en general, a les maneres d’actuar habituals d’aquest equip de govern. 

No plou mai a gust de tothom, però és imprescindible escoltar, consensuar i ser transparent. Aquest convenciment és el meu compromís amb la ciutat. 

ÚLTIMS ARTICLES D’OPINIÓ PUBLICATS