L’Ajuntament construirà habitatge dotacional a Sant Jordi Parc, però no a l’aparcament de l’avinguda Castellbisbal

alta tensió
Rebuig unànime dels Ajuntaments afectats per la futura línia de molt alta tensió Pierola – Rubí
12 de noviembre de 2021
Un incendi en un edifici del Progrés descobreix una plantació de marihuana en un dels pisos
15 de noviembre de 2021

L’Ajuntament construirà habitatge dotacional a Sant Jordi Parc, però no a l’aparcament de l’avinguda Castellbisbal

El solar destinat a aparcament s’ampliarà i no es decidirà el seu ús fins a l’aprovació del POUM. / Arxiu

L’Ajuntament i el veïnat de Sant Jordi Parc han acordat que l’actual espai ubicat a l’avinguda de Castellbisbal a la cantonada amb el passatge Topazi segueixi sent un aparcament i que el solar ubicat al número 78 de l’avinguda de Castellbisbal, uns metres més amunt, es destini a habitatge dotacional. El solar que ara mateix s’utilitza com a aparcament es mantindrà com a mínim fins que s’acabi definint el seu ús definitiu a través del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). De fet, l’Ajuntament fins i tot s’ha compromès amb els veïns a ampliar aquest aparcament.

Fa uns mesos, l’administració local va fer un seguit de tràmits legals per poder convertir, entre altres, el solar on actualment hi ha un aparcament en un espai que es pogués destinar a habitatge dotacional. L’Ajuntament sempre va mantenir que, a més dels habitatges, també hi hauria un aparcament i una zona verda. Però el veïnat, que no va ser consultat, va protestar sorollosament contra aquesta planificació urbanística perquè, al seu entendre, per una banda, s’anava a eliminar l’aparcament i de l’altra, l’espai s’acabaria utilitzant per fins que no eren equipaments públics per al barri. Alguns veïns també van mostrar dubtes i preocupacions sobre el perfil socioeconòmic de les persones que podrien accedir a aquests pisos.

Segons explica el consistori, la situació s’ha desencallat després que l’alcaldessa, Ana M. Martínez, hagi arribat a un acord amb el veïnat de la zona, una trobada on també van assistir altres membres de l’equip de govern i tècnics municipals. La solució acordada consisteix en construir allotjament dotacional a l’avinguda de Castellbisbal número 78, amb un sostre màxim de 1.600 m2, el que es traduirà en un edifici de quatre plantes. La proposta contempla l’edificació d’equipaments d’ús cultural, sanitari, assistencial, esportiu o residencial per a la tercera edat amb un sostre màxim de 821 m2 distribuïts en una única planta baixa. Segons l’Ajuntament, es tindrà en compte l’opinió del veïnat a l’hora de definir els usos d’aquest equipament.

Pel que fa a l’habitatge dotacional, per llei es tracta d’immobles destinats a persones que requereixen acolliment o assistència, com ara la gent gran, les víctimes de violència masclista, joves, persones amb diversitat funcional, sense sostre o immigrants amb un baix poder adquisitiu. Segons ha informat l’Ajuntament, l’edifici que s’ubicarà a Sant Jordi Parc estarà reservat a joves fins a 35 anys i es destinaran un o dos pisos a la planta baixa per a persones amb mobilitat reduïda.

[adrotate banner=»8