Més de 10.000 alumnes tornaran a les aules de Rubí en un retorn de curs avançat

L’Ajuntament impulsa una campanya per promoure l’emprenedoria entre les dones
1 de septiembre de 2022
ajuntament rubí
Quatre ciutadans s’han presentat per ocupar el càrrec de Síndic de Greuges
2 de septiembre de 2022

Més de 10.000 alumnes tornaran a les aules de Rubí en un retorn de curs avançat

Redacció

El 5 de setembre tornaran a les aules 10.201 alumnes que cursaran educació obligatòria en escoles i instituts de Rubí, un nombre lleugerament inferior respecte a l’any passat. Es tracta del primer any que el curs comença tan d’hora, una aposta que ha fet el govern de la Generalitat per tal de millorar la conciliació entre la vida laboral i familiar a costa de retallar les vacances d’estiu i que li ha costat queixes i malestar de la major part dels sindicats dels mestres i professors catalans.

A banda de l’avanç en el calendari, cal destacar que durant tot el mes de setembre la jornada serà intensiva a les escoles i instituts, amb un horari que anirà des de les 9 h fins a les 13 h. En principi, els centres tenen la possibilitat d’oferir activitats de lleure gratuïtes fins a les 16.30 h. També hi ha canvis a les vacances de Nadal, que comencen un dia abans, el 21 de desembre, i els centres educatius tindran un dia més de lliure disposició.

Dels més de 10.000 alumnes que faran educació obligatòria, per 582 serà el seu primer dia d’escola. 1.979 faran educació infantil, 4.574 faran educació primària i 3.648 cursaran educació secundària. 

Del total d’alumnes, 6.984 aniran a l’escola pública, mentre que 3.217 s’han matriculat a l’escola concertada.

En el cas de les escoles bressol, començaran el curs amb tots els grups plens, amb una ocupació del 100%  i per primera vegada el darrer curs, el P2, serà gratuït. A la Lluna hi haurà 126 alumnes, mentre que a La Bruna i la Sol, solet hi haurà 127 a cadascuna. 

Pel que fa a l’educació postobligatòria, s’estima que hi haurà al voltant d’un miler d’alumnes matriculats.

Nova línia a La Serreta

Pel que fa als canvis en l’oferta educativa, destaca l’obertura d’un cinquè grup a l’institut La Serreta per absorvir la demanda de 1r d’ESO. A banda, s’amplia l’oferta de Programes de Formació i Inserció amb la incorporació de la nova especialitat Auxiliar de Muntatge, al Rubí Forma, i Manteniment d’Equips Informàtics, a l’institut L’Estatut. Per últim, es consolida el segon grup del cicle formatiu de grau mig de Sistemes Microinformàtics i Xarxes a L’Estatut.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES