Molt bon ambient al carrer per la Diada de Sant Jordi

vacunació
Salut obre un nou punt de vacunació al CAP Sant Genís
23 de abril de 2021
premi concurs veus de dona
Isabel Mercader i Pilar Rodríguez guanyen el concurs de relats Veus de Dona
26 de abril de 2021

Molt bon ambient al carrer per la Diada de Sant Jordi

La parada del Racó del Llibre ha estat molt concorreguda al migdia.

Els rubinencs han tornat a sortir al carrer per Sant Jordi, després que l’any passat la Diada no es pogués celebrar pel confinament. Les botigues de llibres i de roses han pogut treure les paradetes davant dels seus establiments per tal que els ciutadans puguin veure una mostra dels seus productes sense la necessitat d’entrar a dins els locals, que tenen restriccions d’aforament. A més, en el cas de la llibreria El Racó del Llibre, també ha muntat un petit estand perquè els autors locals puguin signar exemplars de les seves obres.

sant jordi
Francisco Hernaiz ha estat al matí signant exemplars del seu darrer llibre.

L’Ajuntament ha autoritzat cinc punts de venda de llibres, a la plaça Pere Esmendia, al passeig de Francesc Macià, al carrer Doctor Robert, al carrer Sant Pere i al carrer Magí Raméntol. Pel que fa a les floristeries, n’hi ha quatre autoritzades, al carrer Prat de la Riba, dos al carrer Maximí Fornés i una a la plaça Nova de Les Torres.

Tot i que no hi ha un centre neuràlgic per celebrar Sant Jordi, com altres anys havia estat la plaça Doctor Guardiet, i no hi ha tantes parades per motius de seguretat, hi ha molt bon ambient als carrers de Rubí, en part gràcies al bon temps que està fent avui, amb temperatures molt agradables, pròpies d’un dia primaveral, i que conviden a sortir al carrer a passejar.

sant jordi

La parada d’Art Floral ha registrat cues per comprar una rosa.

Sardanes als jardins de l’Ateneu

A banda dels llibres i les roses, una de les activitats que va sempre lligada a la Diada de Sant Jordi són les sardanes. Tot i que encara no es pot ballar, el Foment de la Sardana ha aposat per mantenir la tradició i organitzar una audició, que anirà a càrrec de la Cobla Montgrins i serà als jardins de l’Ateneu a les 18 h. Per anar-hi, cal inscriure’s prèviament.

sardanes cobla
A la tarda, hi haurà una audició de sardanes als jardins de l’Ateneu.

Una altra activitat que s’ha programat avui coincidint amb el 23 d’abril és el lliurament de premis del concurs literari Veus de Dona, el club de lectura més popular de Rubí, dirigit per l’escriptora Gracia Pérez. L’activitat tindrà lloc a les 19 h a la Biblioteca.