Isabel Mercader i Pilar Rodríguez guanyen el concurs de relats Veus de Dona

sant jordi
Molt bon ambient al carrer per la Diada de Sant Jordi
23 de abril de 2021
manifestació independentista
Manifestació pels carrers de Rubí per demanar la independència
26 de abril de 2021

Isabel Mercader i Pilar Rodríguez guanyen el concurs de relats Veus de Dona

El lliurament de premis va tenir lloc divendres a la tarda a la Biblioteca. / Localpres-Ajuntament

La primera edició del concurs de relats Veus de Dona ja té guanyadores: Isabel Mercader en català per La dona del mirall i Pilar Rodríguez en castellà per Cuestión de Género. Aquestes han estat les dues històries premiades en la categoria d’adults en la primera edició d’aquest certamen, organitzat coincidint amb el desè aniversari del club de lectura més popular de la Biblioteca, Veus de Dona.

Pel que fa a la categoria juvenil, les guanyadores han estat Xiao Ying, amb Una història diferent i Tania Barrientos, que ha escrit Espejos, totes dues de l’institut Torrent dels Alous. Els accèssits han estat per Ivette de las Heras, per Veneno, i Natàlia Cardó, per Sempre et recordaré, totes dues del JV Foix.

En total s’han presentat 94 relats, 75 en la categoria d’estudiants de 3r i 4t d’ESO i 19 en la categoria d’adults. Els relats es podien presentar en català o castellà i l’únic requisit que hi havia era que havia de destacar la igualtat de gènere, posar en relleu el paper de les dones en la història o en qualsevol camp del coneixement o reflexionar sobre l’aportació femenina a la societat actual.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, que va assistir al lliurament dels premis el divendres a la tarda, coincidint amb Sant Jordi, va destacar l’esperit crític del certamen: “El concurs neix per promoure el pensament crític i la igualtat entre dones i homes. Creiem que la creació literària és una eina potentíssima d’apoderament que ens pot transformar individual i col·lectivament”. També van estar presents en l’entrega de premis els regidors Yolanda Ferrer i Víctor Correas, a més de la conductora del club de lectura, Gracia Pérez, que va mostrar la seva satisfacció pel fet que el concurs hagi comptat amb la participació de gairebé un centenar de persones.