Víctor Garcia Tur presentarà a Rubí la novel·la ‘L’aigua que vols’, Premi Sant Jordi

selvin
El mag Selvin presentarà al Racó del Llibre ‘De ilusión también se vive’
21 de abril de 2021
aida canals
‘Crea tu propia vida’, un llibre de la psicòloga Aida Canals amb les eines per gaudir de la vida
21 de abril de 2021

Víctor Garcia Tur presentarà a Rubí la novel·la ‘L’aigua que vols’, Premi Sant Jordi

Òmnium Rubí i El Racó del Llibre han organitzat pel proper dijous 29 d’abril la presentació del llibre ‘L’aigua que vols’, actual Premi Sant Jordi, a càrrec del seu autor, Víctor Garcia Tur. El president d’Òmnium Rubí, Martí Pujol, serà l’encarregat de presentar l’activitat, que tindrà lloc a les 19.30 h a la Carpa del Racó, davant la llibreria (c. Dr. Robert, 12).

‘L’aigua que vols’ és una extraordinària novel·la sobre la família, els records, la infantesa perduda… i la identitat. La Marie Tremblaypierre aprofita la bonança de l’estiu quebequès per organitzar una trobada familiar a l’antic xalet de vacances. L’excusa de celebrar el setanta-sisè aniversari és forçada, però les filles i el fill no s’hi capfiquen: rememorar els banys al llac i reviure la infantesa els sembla una bona idea per retrobar-se al cap de tant de temps. Hi duen les famílies respectives, o el que en queda, però també els seus secrets, les seves vivències i, sobretot, els silencis de les coses que no es van dir quan tocava.

El Premi Sant Jordi de novel·la és un dels més prestigiosos de la literatura catalana. Es convoca ininterrompudament des de l’any 1960, quan va agafar el relleu del Premi Joanot Martorell. En el seu palmarès hi trobem noms com Mercè Rodoreda, Manuel de Pedrolo, Pere Calders, Maria Aurèlia Capmany, Montserrat Roig, Jaume Cabré o Baltasar Porcel. Creat i atorgat per Òmnium Cultural, el premi s’entrega durant la Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes, el mes de desembre i té una dotació de 60.000 euros.

L’autor de ‘L’aigua que vols’, Victor Garcia Tur (Barcelona, 1981) és oftalmòleg i va guanyar el premi Documenta amb un recull de contes, ‘Twistanschauung’ (2009). També amb les novel·les ‘Els ocells’ (2016) i ‘Els romanents’ (2018) va obtenir els premis Marian Vayreda i Just M. Casero, respectivament, mentre que els relats ‘El país dels cecs’ li han valgut el premi Mercè Rodoreda.