Multitudinària presentació del llibre dels 100 anys del Casal Popular

L’Ajuntament reparteix bosses reutilitzables per portar menjar a les escoles
19 de noviembre de 2021
Detenen dos homes per un apunyalament al 25 de Setembre
22 de noviembre de 2021

Multitudinària presentació del llibre dels 100 anys del Casal Popular


Enric Escofet és l’autor del llibre que recull la història del Casal Popular. / J.A. Montoya

Més de 200 persones han omplert l’auditori del Casal Popular aquest dissabte al vespre per celebrar el primer acte destacat del centenari d’una de les principals entitats de cultura tradicional de la ciutat, el Casal Popular. ‘El Casal Popular: Cent anys de cultura a Rubí 1921-2021’ és el títol del llibre escrit per l’historiador rubinenc Enric Escofet, qui ha realitzat la presentació de l’obra conjuntament amb l’alcaldessa, Ana M. Martínez; el rector de la parròquia de Sant Pere, el mossèn Joaquim Messeguer; i la presidenta del Casal Popular, Montserrat Comellas.

Enric Escofet, autor del llibre, ha agraït la confiança de la junta del Casal Popular per a elaborar l’obra, una tasca molt satisfactòria a nivell professional i sentimental, perquè la seva família ha estat vinculada al Casal. Escofet ha destacat que volia fer un llibre molt rigorós, que situés el Casal en un context històric i cultural a Rubí, i alhora incloent moltes fotos i programes de mà per tal que fos amè de llegir.

L’obra consta de 200 pàgines on s’explica la història de l’entitat des de la seva fundació el 1921, els tallers de catequesi al carrer Unió a càrrec del Doctor Josep Guardiet, el tancament durant la Guerra Civil i el franquisme i, a principis dels anys 70, l’enderrocament de la seu i la construcció de l’edifici actual, amb unes llargues obres que van retardar l’obertura fins a 10 anys després. Amb el pas dels anys, l’entitat va anar incorporant activitats de teatre, dansa, excursionisme o pessebrisme, entre altres.

Es va fer un reconeixement a les persones que han presidit l’entitat en els darrers anys. / J.A. Montoya

Joaquim Messeguer ha elogiat la «paciència i dedicació» d’Escofet pel temps dedicat a l’elaboració d’aquest llibre, un «gran acte d’homenatge a la figura del Doctor Josep Guardiet, rector que es va preocupar pel coneixement moral, espiritual i cultural de la ciutat, i a totes les persones i famílies que han estat vinculades al Casal».

La presidenta del Casal Popular, Montserrat Comellas, ha explicat que els actes per la celebració del centenari s’han posposat mig any degut a la pandèmia i ha presentat un extens programa d’activitats fins a finals del 2022. La programació està focalitzada en la música i el teatre amb la col·laboració de Cia. Fata Morgana, el Grup de Teatre Corimbo, el Casal de la Gent Gran, El Pot Petit, o els músics The Blackbirds, Sergi Estella i Roger Margarit. També altres activitats com l’acte teatralitzat amb projecció d’imatges del Casal a l’abril, una conferència sobre els topònims i un escape room. El punt final el posarà l’exposició del ‘Centenari’ al Celler durant octubre i novembre del 2022.

Durant l’acte també s’ha fet el lliurament del llibre als antics presidents del Casal Popular, Isidre Rubio, Lluís Simó, Mossèn Joaquim Rius, Agutzane Larruceo, vídua de Sebastià Colomer, i Josepa Pous, vídua de Sucarrats. L’esdeveniment ha finalitzat amb el concert de l’Obrador Coral, que compta entre els seus membres amb la presidenta del Casal Popular, Montse Comellas, que han interpretat diversos temes de cant espiritual i ‘Vestida de nit’, de Sílvia Pérez Cruz.

L’acte va acabar amb un concert de l’Obrador Coral. / J.A Montoya