Nou increment dels delictes registrats a Rubí durant el primer semestre de l’any, segons dades policials

L’Ajuntament treballa en un pla per fer que la ciutat sigui més accessible
15 de octubre de 2021
plaça santa fe
Renovació del paviment de la zona infantil de la plaça de Santa Fe
18 de octubre de 2021

Nou increment dels delictes registrats a Rubí durant el primer semestre de l’any, segons dades policials

Els delictes per tràfic de drogues gairebé s’han duplicat enguany. / Mossos d’Esquadra

La criminalitat a la ciutat ha augmentat un 24,6% entre els mesos de gener i juny de 2021 respecte al mateix període de l’any passat. Durant el primer semestre de l’any, s’han registrat a Rubí 1.845 infraccions penals, davant les 1.391 que van tenir lloc el 2020. Són dades de les estadístiques de criminalitat que acaba de fer públiques el Ministeri de l’Interior i que recullen informació facilitada pel conjunt de forces de seguretat com són Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil.

Un dels delictes que més s’ha incrementat en aquest primer semestre de l’any són els furts, que han passat de 250 l’any passat a 353 aquest any. També és significatiu l’augment dels robatoris amb violència, que han pujat dels 65 registrats durant els primers sis mesos de l’any passat fins als 81 d’enguany, i les sostraccions de vehicles, que s’han incrementat de les 24 del 2020 a les 43 d’aquest any.

Pel que fa al tràfic de drogues, de gener a juny d’aquest 2021 s’han registrat 15 delictes, davant els 7 del mateix període de l’any passat.

A la ciutat, també s’ha produït un homicidi consumat durant el primer semestre de l’any i dos en greu de temptativa, dades que es mantenen respecte al 2020. L’homicidi es va produir a Sant Muç, quan un veí va ferir de mort un individu que volia robar a la plantació de marihuana que tenia instal·lada a casa seva. Aquestes estadístiques no contemplen encara la mort del comerciant que va ser ferit mortalment quan va intentar evitar el robatori d’una ampolla de licor divendres passat.

Respecte als delictes de robatori amb força a domicilis, establiments o altres instal·lacions han pujat lleugerament en comparació amb l’any passat: enguany s’han denunciat 118, davant els 108 del 2020.

Violacions i delictes contra la llibertat sexual

Les agressions sexuals amb penetració s’han mantingut respecte al 2020, ja que s’han denunciat dues violacions. Per contra, els delictes contra la llibertat i indemnitat sexual han crescut passant dels deu del 2020 als 17 d’enguany.

A més, s’han registrat més de 1.200 delictes que el Ministeri de l’Interior comptabilitza com a resta d’infraccions penals, on s’inclouen estafes, ciberdelictes o ocupacions.

L’increment de les dades de criminalitat respecte a l’any passat, marcat pels confinaments i la pandèmia, suposa, segons fonts policials, un retorn als escenaris precovid.