Queixes de les famílies perquè encara no han arribat els ordinadors de 1r d’ESO a l’institut JV Foix

panerola
Cs demana al govern una actuació urgent contra les plagues de rates i paneroles
23 de septiembre de 2022
pluja
Alerta per la previsió de fortes pluges i mal temps a la zona del Vallès
23 de septiembre de 2022

Queixes de les famílies perquè encara no han arribat els ordinadors de 1r d’ESO a l’institut JV Foix

Marta Cabrera

Els alumnes de 1r d’ESO del JV Foix han arrencat el curs escolar i encara no tenen a la seva disposició els ordinadors portàtils que facilita el Departament d’Educació als estudiants. Fa uns anys que la Generalitat, dins del Pla d’Educació Digital de Catalunya, cedeix als centres ordinadors per tal que els alumnes puguin utilitzar-los a les classes, però aquests a vegades no arriben durant el curs.

Segons ha explicat Carles Reverter, pare d’una alumna de l’institut, ara mateix no se sap quan poden arribar els ordinadors i en algunes assignatures diversos alumnes estan treballant amb un sol ordinador o alguna tauleta: “El Departament sap quants alumnes hi haurà cada any, per tant, no pot ser que no ens sàpiguen dir quan arribaran els ordinadors. Serà molt temps o poc temps? Perquè sí que ha de ser molt temps, potser val la pena comprar-ne un, però com després arribi, què en fas? A més, hi ha gent que no pot comprar-ne un. És injust”. Reverter també ha explicat que s’ha posat en contacte amb Serveis Territorials del Vallès Occidental i que no ha obtingut cap resposta sobre quan podran arribar els dispositius.

El director del centre educatiu, Joan Arjona, reconeix que els ordinadors que han de fer servir els alumnes del primer cicle encara no han arribat, tot i que ha explicat que està previst ho facin “durant el primer trimestre”. Mentrestant, afirma, les classes es fan amb normalitat, sense els ordinadors o fent servir projectors: “No sempre es fan servir els ordinadors a l’aula. No podem fer-hi res, és força habitual que hi hagi aquestes situacions, perquè la distribució dels ordinadors és lenta”, ha puntualitzat.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES