Rubí es prepara pel Sant Jordi del retrobament mirant el temps de reüll

Els Geganters de Rubí arrenquen la temporada amb una sortida a Olesa de Bonesvalls
21 de abril de 2022
av progrés
Neix una nova associació comercial i veïnal al Progrés
22 de abril de 2022

Rubí es prepara pel Sant Jordi del retrobament mirant el temps de reüll

Marta Cabrera

La diada de Sant Jordi arriba aquest any amb moltes ganes i il·lusió per part del gremi de llibreters i dels floristes, que volen celebrar el primer Sant Jordi amb normalitat després de dos anys de dificultats. Un Sant Jordi que la ciutadania també està desitjant celebrar, però que pot tenir un contratemps inesperat, ja que les previsions meteorològiques no són favorables per dissabte.

I encara que són prediccions i, per tant, es poden equivocar, els llibreters volen curar-se en salut i han demanat poder sortir al carrer ja el divendres a la tarda per escalfar motors, atraure aquells que marxen de cap de setmana i aquells que, per si l’endemà plou, voldran tenir la feina feta.

L’Ajuntament està treballant per poder fer aquest avançament, però el gruix de les activitats previstes serà el dissabte, 23 d’abril.

Entre les 10 h i les 21 h, s’instal·laran a la plaça Doctor Guardiet les parades de libreries com el Racó del Llibre, L’Ombra o Kame Kame Comics. La llibreria Lectors, al tren instal·larà la seva parada davant de la botiga, al carrer Magí Raméntol. Acompanyant els llibreters hi haurà mitja dotzena de parades d’entitats i partits polítics, que també s’instal·laran a la plaça.

D’altra banda, repartides per tota la ciutat, s’han autoritzat 16 punts de venda de roses. També hi haurà les parades habituals d’escoles i entitats que aprofiten la diada per fer venda solidària de flors.

Sant Jordi amb perspectiva feminista

Pel que fa a les activitats, l’Ajuntament ha volgut donar-li al Sant Jordi 2022 un toc feminista, difonent el personatge de Santa Jordina: “Serà una diada que manté i celebra les nostres tradicions, però volem incorporar i construir una mirada feminista”, ha apuntat l’alcaldessa, Ana M. Martínez. El personatge de Santa Jordina estarà a la plaça Doctor Guardiet, explicant una adaptació de la llegenda de Sant Jordi, més igualitària.

A més, entre les 10 h i les 14 h, hi haurà un servei de canguratge per als infants fins als 12 anys i un punt de recomanació de lectures feministes a càrrec del Servei d’Igualtat, on també es farà difusió d’un punt de llibre creat per Jorge Vicente, amb Santa Jordina com a protagonista.

Durant aquest Sant Jordi, l’Ajuntament ha fet dues recomanacions lectores a les escoles i instituts de la ciutat. A Primària es recomana la lectura ‘Les nenes seran el que vulguin ser’, de Raquel Díaz Reguera, mentre que a Secundària la lectura recomanada és ‘Diario de una adolescente’, d’Agustina Guerrero.

Contes, lectures, sardanes i espectacles

Per aquest Sant Jordi s’han pogut recuperar les visites al campanar i el rellotge de l’església de Sant Pere, una de les activitats que més agrada als rubinencs. Per als més petits, hi haurà diverses activitats de contacontes, espectacles, tallers i música.

Al matí, es farà una lectura dels relats guanyadors del concurs Veu de Dones; mentre que a la tarda hi haurà la clàssica audició de sardanes, que serà a les 18 h a la plaça Salvador Allende. El concert anirà a càrrec de la cobla Montgrins.

Com sempre, no hi faltaran les signatures de llibres a la plaça Doctor Guardiet. De moment, estan confirmats els autors Núria Julià i Elena Boixader, Mercè Alegria, Giselle Amorós, Mireia de No Honrubia, Núria Pradas, Josep Milà, Carmen Moreno i Francisco Hernaiz.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES