Rubí impulsa el segon concurs d’autoconsum compartit al sector industrial

Cap de setmana amb una triple sessió de Comandante Lara i una comèdia sobre la gent gran
16 de marzo de 2021
mossos
Detingut un rubinenc per robar una cadena d’or amb una estrebada a Sant Cugat
17 de marzo de 2021

Rubí impulsa el segon concurs d’autoconsum compartit al sector industrial

El primer projecte d’autoconsum compartit es va desenvolupar al polígon de Can Jardí. / Ajuntament

A través del projecte Rubí Brilla, l’Ajuntament de Rubí ha impulsat el segon concurs d’autoconsum col·lectiu a la indústria, al qual s’ha unit l’Ajuntament de Sant Quirze. L’energia solar per a l’autoconsum permet a les indústries generar la seva pròpia energia elèctrica i gaudir d’avantatges ambientals, socials i econòmics.

El projecte porta per nom Autoconsum 0/0 i ofereix altres beneficis gràcies a la col·laboració público-privada, com ara obtenir millors preus a través d’un concurs privat i establir una xarxa de cooperació entre empreses per donar valor a l’energia excedentària. “Rubí és pionera en l’autoconsum energètic compartit; les nostres indústries compten amb l’acompanyament municipal per un futur més ambiciós que millori la seva sostenibilitat i competitivitat”, ha explicat el regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Andrés Medrano.

Un projecte pioner a l’estat espanyol

La primera edició del projecte es va fer amb empreses del polígon de Can Jardí l’any passat i va sumar més d’una dotzena de companyies en la primera iniciativa d’aquestes característiques de tot l’estat. Tot i que la covid-19 va fer que algunes empreses abandonessin el projecte, finalment aquest va tirar endavant amb vuit empreses de la zona.

En aquesta nova edició, es vol involucrar empreses dels polígons de Can Rosés, la carretera de Terrassa, La Llana, el Molí de la Bastida, Sant Genís i Can Sant Joan, a més de les fàbriques de Sant Quirze ubicades a Can Corbera.

Les empreses interessades a participar en el projecte han d’enviar un correu electrònic a [email protected], indicant a l’assumpte Autoconsum00_Nom empresa. Per tenir més informació sobre la iniciativa, l’Ajuntament ha organitzat un seminari virtual el 24 de març a les 10 h per presentar el projecte. Per participar-hi, cal omplir un formulari.

El consistori calcula que el concurs privat podria arrencar durant la tardor d’aquest any.