Rubí inicia un projecte per oferir un sostre a cinc refugiats de forma temporal

pont carrer cadmo autor desconegut AMRU (002)
El Rubí d’abans: ‘El pont del matadero’ o del carrer Cadmo
1 de abril de 2022
Miki Núñez Primavera Pop 1 copia
20.000 persones ballen a l’Escardívol en el retorn de Los 40 Primavera Pop en obert a Rubí
4 de abril de 2022

Rubí inicia un projecte per oferir un sostre a cinc refugiats de forma temporal

Redacció

Rubí ha posat en marxa un nou recurs habitacional per acollir persones refugiades, gestionat per la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR) en col·laboració amb l’Ajuntament i la societat municipal Proursa.

El nou recurs fa possible oferir un lloc on viure a cinc persones refugiades que arribin a Rubí i no puguin accedir al Programa Estatal de Refugi, facilitant el seu procés d’integració i acollida. 

L’accés a aquestes places s’estableix en una comissió mixta formada per membres de la CCAR i l’Ajuntament de Rubí i té en compte la valoració social de cada cas i el pla de treball que s’estigui realitzant des del Punt d’Informació i Orientació en Protecció Internacional (PiO). “Rubí dona un pas més per dotar-se d’eines per acollir persones refugiades que arribin a la nostra ciutat. Som una ciutat d’acollida i acollidora i això és el que volem continuar sent”, ha explicat l’alcaldessa Ana M. Martínez.

Les persones refugiades que arriben a Rubí es poden dirigir al PiO, que els ofereix assessorament especialitzat en matèria d’asil i contribueix a identificar i orientar les persones que potencialment puguin ser sol·licitants de protecció internacional. El PiO atén homes o dones susceptibles de sol·licitud d’asil o refugi que es troben a Rubí i que no han pogut accedir al Programa Estatal de Refugi. 

L’edifici on s’ubica el servei es troba a les oficines del carrer Prim, 33-35, a la segona planta. Els dies d’atenció són els dimarts i dimecres de 16 h a 19 h.

La posada en marxa del nou recurs habitacional suposa un pas més en la col·laboració entre l’Ajuntament de Rubí i la CCAR, que va començar el novembre del 2019.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES