Rubí se suma al projecte de (Re)voltes i en farà una al barri de Ca n’Oriol

pah
La PAH ocupa l’antiga seu de la Unión Extremenya per fer habitatge social
23 de noviembre de 2021
Torna la sarsuela a La Sala amb l’espectacle ‘Mistela, candela, sarsuela’
23 de noviembre de 2021

Rubí se suma al projecte de (Re)voltes i en farà una al barri de Ca n’Oriol

Durant el proper cap de setmana, 27 i 28 de novembre, tindrà lloc a Catalunya una Marató de (Re)voltes, que són passejades guiades en grup per barris o pobles, que tenen com a fil conductor els relats vivencials de persones o entitats protagonistes de les lluites i processos de transformació social que hi han tingut lloc. 

A Rubí es farà la (Re)volta al barri de Ca n’Oriol el diumenge 28 de novembre a les 10.30 h. El punt de trobada serà l’era del Parc de Ca n’Oriol i des d’allà es farà un recorregut pel barri, que comptarà amb diversos testimonis que explicaran les seves vivències. La ruta finalitzarà a la plaça de Ca n’Oriol on es farà un vermut per acabar l’activitat. Per participar en la (Re)volta cal inscriure-s’hi prèviament a la web lesrevoltes.cat.

La ruta començarà al bosc i era de Ca n’Oriol, l’espai que dóna nom al barri i que té unes arrels històriques profundes, per passar després a veure sobre el terreny els espais o edificis que simbolitzen o han simbolitzat el creixement de ca n’Oriol i les seves principals reivindicacions al llarg dels darrers decennis com ara les mobilitzacions d’inicis del segle XX per evitar la destrucció de l’entorn del bosc. 

També es pararà davant la Biblioteca Mestres Martí Tauler, antiga nau de la fàbrica BJC, on treballaven moltes de les persones del barri i s’analitzarà l’urbanisme de la zona i les principals dificultats amb què es trobaren… A més, es tindrà especial cura en descriure la lluita veïnal dels anys 70 i 80, les demandes de places escolars i la vida associativa de ca n’Oriol que fa que hagi tingut sempre una idiosincràsia molt marcada.

L’activitat, impulsada des d’Òmnium Rubí, ha comptat amb la participació de l’Associació de Veïns de Ca n’Oriol, Rubí Acull i l’escola d’educació especial de Ca n’Oriol.