Sessions informatives a les urbanitzacions per promoure l’autoconsum d’energia solar

pluja
Prealerta per pluja intensa aquest divendres
15 de septiembre de 2022
beques menjador
Rubí és el segon municipi de la comarca amb més beques menjador per alumne
16 de septiembre de 2022

Sessions informatives a les urbanitzacions per promoure l’autoconsum d’energia solar

Redacció

L’Ajuntament ha programat tres sessions informatives a les urbanitzacions per promoure l’autoconsum i acompanyar els veïns interessats a convertir-se en autoconsumidors d’energia solar. Després de l’èxit de la prova pilot iniciada per Rubí Brilla a la zona dels Avets, on s’han posat en marxa més d’una vintena d’instal·lacions, el consistori vol promoure la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la resta de zones residencials de la ciutat. 

La primera sessió serà el 20 de setembre a les 19 h a l’escola Rivo Rubeo i està adreçada als veïns de Can Serrafossà, la Perla, Ximelis i Tres Camins. El 22 de setembre, es realitzarà la segona reunió a les 19 h a l’escola Joan Maragall, adreçada als veïns de Can Barceló, Vallès Park, Castellnou i Can Solà. L’última trobada serà el 28 de setembre a les 19 h a l’edifici Ressò, pels ciutadans que viuen a Sant Muç i Can Mir. “Produir i autoconsumir l’energia és una possibilitat que cal aprofitar per motius econòmics i mediambeintals. Des de l’Ajuntament, ens posem al costat de la ciutadania per acompanyar-la i facilitar aquest procés”, ha explicat el regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Andrés Medrano. 

Les dades de la prova pulot dels Avets

La prova pilot que es va desenvolupar als Avets ha acabat amb 26 habitatges amb plaques solars instal·lades per al seu autoconsum. Això es tradueix, a la pràctica, en la generació de 99 MW/h d’energia verda i l’estalvi de 25 tones de CO2, l’equivalent a l’emissió de 10 cotxes de gasoil amb una mitjana de consum de 7 l/100km en una distància de 15.000 km/any.

La ciutadania disposa de diferents ajudes i bonificacions fiscals promogudes per l’Ajuntament per incentivar la instal·lació de sistemes d’aprofitament energètic fotovoltaic a Rubí.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES