Rubí commemora el Dia de la Dona sota el lema ‘Les dones sostenim el món’

la infanticida
L’òpera electrònica ‘Infanticida’, de Clara Peya i Marc Rosich, s’estrena a Rubí
3 de marzo de 2021
gent al mercat
Es manté estable la propagació de la covid, tot i que amb un lleuger repunt
4 de marzo de 2021

Rubí commemora el Dia de la Dona sota el lema ‘Les dones sostenim el món’

El cartell del Dia de la Dona és obra d’Esmeralda Hernández.

L’Ajuntament de Rubí ha preparat un seguit d’activitats per commemorar durant els propers dies el Dia de la Dona sota el lema ‘Les dones sostenim el món’. Una idea que pretén reconèixer i fer valer les feines que fan les dones arreu del món per sostenir la vida, especialment totes aquelles tasques relacionades amb la cura de les persones: “Reivindiquem les cures col·lectives de les persones grans, de les persones malaltes, dels nens i les nenes, de tots i totes. Una feina que sovint es fa en l’àmbit privat i que majoritàriament queda en mans únicament de dones, i moltes vegades, de dones migrades i en situació de dificultat econòmica. Massa sovint aquestes tasques ni es veuen ni es reconeixen i en canvi són indispensables per a la vida”, ha afirmat l’alcaldessa, Ana M. Martínez.

«Reivindiquem les cures col·lectives de les persones grans, de les persones malaltes, dels nens i les nenes, de tots i totes»

Ana M. Martínez, alcaldessa de Rubí

El cartell de promoció del Dia de la Dona d’aquest any és obra de la il·lustradora Esmeralda Hernández i consisteix en el dibuix d’una figura femenina que sosté diferents elements: des d’un cabdell de llana fins a un telescopi.

Acte central

Com és habitual, el 8 de març es farà la lectura del manifest unitari a les 12 h a la plaça de Pere Aguilera, amb dones de diferents entitats. A més, les dones del taller de costura del Pinar han fet un cordó per a mascaretes que es repartirà a les dones que s’apropin a la lectura del text.

L’alcaldessa, acompanyada per la regidora d’Igualtat, presentant la programació del Dia de la Dona. / Ajuntament-Localpres

Al marge de l’acte central, el consistori ha preparat tot un seguit d’activitats complementàries amb la dona com a protagonista. Així, es farà una taula rodona sobre diversitat funcional en les dones el 9 de març, una trobada per parlar de dones i esport el 17 de març i un curs adreçat a professionals sobre la mutilació genital femenina el 22 i 23 de març.

També es projectarà el curtmetratge AMA, que parla sobre la monoparentalitat femenina, el 10 de març, entre moltes altres activitats.

Els joves, molt implicats

Pel que fa al jovent de la ciutat, ha programat diverses activitats a través de Rubí Jove i altres entitats. Concretament, el grup de la Torre Bassas farà una taula rodona amb veus femenines sobre la situació del Sàhara el 17 de març i un cinefòrum sobre la visibilitat trans el 24 de març, a més d’una gimcana de llibres feministes a Ca n’Oriol.

Pel que fa a les entitats, La SoniK organitza una nova edició del No Woman No Fest amb diverses activitats, l’Esbart Dansaire organitza un espectacle de dansa i el Dictat Solidari girarà al voltant del Dia de la Dona

D’altra banda, el Servei d’Igualtat de l’Ajuntament farà arribar a tots els centres d’educació secundària de la ciutat un exemplar del llibre El diari lila de la Carlota, de Gemma Lienas.

Consulta aquí tota la programació al voltant del Dia de la Dona