Torna la mobilitat fora de la comarca i la reobertura dels grans comerços

olímpic
L’Olímpic guanya al Molins després de remuntar amb dos gols de Mario
21 d'abril de 2021
tamayo
L’artista Anna Tamayo inaugura la mostra ‘Platos poéticos’ a La Claraboia
22 d'abril de 2021

Torna la mobilitat fora de la comarca i la reobertura dels grans comerços

El Procicat ha acordat aquest dijous que a partir de dilluns 26 d’abril els catalans es puguin moure per tot el territori català. Això significa que els rubinencs podran sortir de la comarca i moure’s sense restriccions per tota Catalunya.

Una altra de les mesures que ha pres la Generalitat és que els comerços de grans superfícies també podran obrir, mantenint l’aforament al 30%, fet que no es modifica. També podran reobrir els restaurants i bars que es troben en les grans superfícies comercials, que fa mesos que estan tancats. Les mesures tenen una vigència de set dies, fins al 3 de maig.

Les dades epidemiològiques milloren a Rubí
Després que la setmana, els nivells epidemiològics es disparessin, els indicadors s’han tornat a desinflar a Rubí, segons les dades publicades pel Departament de Salut. Si la velocitat de transmissió de la covid-19 era d’1,6 fa només 7 dies, ara torna a estar per sota de l’1 (0,9). També ha disminuït de forma considerable el risc de rebrot fins al 344, una caiguda de gairebé 200 punts.

Pel que fa a la situació als hospitals, es manté estable, amb 27 persones ingressades. Des que es va iniciar la pandèmia fa més d’un any s’han contagiat oficialment 6.277 rubinencs, dels quals han mort 177, dos durant aquest mes d’abril.

A Catalunya, la situació és força similar a la de Rubí, amb un risc de rebrot de 267 i l’índex de transmissió de la malaltia en 1. Hi ha 1.611 pacients ingressats i 494 a l’UCI.

Quant a la campanya de vacunació, durant la darrera setmana ha augmentat en tres punts el nombre de persones que han rebut la primera dosi de la vacuna, que ara representen el 17,3% de la població. Pel que fa a la segona dosi, només l’han rebuda el 5,7%. Les dades continuen estant força allunyades de la mitjana catalana, on el 21,2% ha rebut la primera dosi i el 7,5% la segona.

Afectació escolar
Pel que fa a la incidència a les escoles, segons dades de l’Ajuntament, hi ha una quinzena de centres afectats. A les escoles, hi ha grups de primària tancats a la Torre de la Llebre, la Balmes, la Ramon Llull, el Rivo, el Regina, el Mossèn Cinto i el Montessori. A les llars d’infants, hi ha infants confinats als Barrufets, l’Elefant Blau i la Lluna, mentre que als instituts hi ha grups afectats al Torrent dels Alous, La Serreta, l’Estatut i el Duc de Montblanc.

Deixa un comentari