Tret de sortida a les Jornades Feministes, un conjunt de conferències per reivindicar la fi de les desigualtats

La derrota del Masculí del Cent Patins a Palma fa perillar l’accés al play-off
8 de marzo de 2022
Supercalifragilisticoespialidoso: el que no tapen els paraigües
8 de marzo de 2022

Tret de sortida a les Jornades Feministes, un conjunt de conferències per reivindicar la fi de les desigualtats

Redacció

La ponència de Sara Berbel, doctora en psicologia social i actualment gerent de l’Ajuntament de Barcelona, ha inaugurat aquest dilluns les primeres Jornades Feministes de Rubí, un espai de coneixement i reflexió al voltant del moviment feminista que s’allargarà fins divendres 11 de març. La inauguració ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ana M. Martínez; la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer, i altres regidors. “Com a govern d’esquerres que es preocupa i s’ocupa de les desigualtats entre dones i homes, convocar aquestes primeres Jornades Feministes era un repte que hem fet realitat. I estem especialment satisfetes de fer-ho precisament amb una líder com la Sara Berbel parlant de nous models de lideratges”, ha dit l’alcaldessa.

La conferència inaugural, titulada ‘El feminisme en l’actualitat, nous reptes’, ha tingut lloc a la Biblioteca Mestre Martí Tauler i Sara Berbel ha explicat que “erradicar la violència contra les dones és sempre, lamentablement, el principal repte del feminisme: en els dos mesos que portem d’any han estat assassinades 6 dones. Però n’hi ha d’altres que són cabdals com els que estan relacionats amb l’estructura econòmica: la bretxa salarial o la dificultat de les dones d’accedir a llocs de poder continuen sent assignatures pendents”. Qüestions com aquestes, per Berbel, fan que les dones pateixin més atur, que el seu nivell d’atur sigui de més durada i que les dones esdevinguin invisibles, especialment després dels 45 anys.

“Agrair a les persones i a les entitats que ens estan acompanyant en el procés de transformació de la ciutat. Per nosaltres posar a l’agenda política i de la ciutat la realitat feminista era una prioritat i ho estem aconseguint gràcies a l’efecte multiplicador que aconseguim anat de la mà de la ciutadania i les entitats”, ha detallat la regidora d’Igualtat.

Les Jornades Feministes continuen dimecres 9 de març (17.30 h) amb la ponència d’Iria Marañón; editora, escriptora i feminista autora dels llibres ‘Educar en el feminisme’ i ‘Com educar un nen en el feminisme’. Marañón oferirà la xerrada “Coeducació. Per una educació més justa i feminista”. Dijous 10 de març (17.30 h), Txell Costa; professora universitària, conferenciant internacional i autora de llibres com ‘Liderar en femenino para hombres y mujeres’ parlarà de “Nou lideratges femenins”. En aquesta sessió, s’ha reservat una fila zero per a dones representants del teixit empresarial de Rubí. Finalment, les jornades culminaran divendres 11 de març (les 19 h) amb l’espectacle de poesia escènica “Báilatelo sola”, a càrrec d’Alejandra Martínez; actriu, psicòloga, poeta i autora del llibre ‘Báilatelo sola’. El muntatge és un espectacle directe, combatiu i honest, una trobada que defensa i aposta per la paraula parlada amb una perspectiva feminista. Les inscripcions a les jornades són gratuïtes i es poden tramitar a través del correu [email protected] Totes les ponències es podran seguir en directe en streaming a través del canal de You Tube de l’Ajuntament de Rubí.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES