Vicenç Villatoro visita Rubí per presentar la seva última novel·la ‘La casa dels avis’

música clàssica
‘El so de l’ànima’, un concert de violoncel i piano, nova proposta del cicle Entre bambolines
9 de abril de 2021
aida canals
La psicològa Aida Canals presenta el llibre ‘Crea tu propia vida’ a L’Ombra
9 de abril de 2021

Vicenç Villatoro visita Rubí per presentar la seva última novel·la ‘La casa dels avis’

El periodista i escriptor Vicenç Villatoro visitará aquest divendres a les 19.30 h la Carpa del Racó, davant del Racó del Llibre, per presentar el seu últim llibre, La casa dels avis.

Aquesta novel·la, una obra de no-ficció, és fruit de la recerca de l’autor de la família dels seus avis materns que van marxar de Canet cap als anys 30 per anar a viure a Terrassa, una ciutat obrera i industrial on les fàbriques del tèxtil atreien gent d’arreu del país i també d’altres regions de l’estat.

Aquesta recerca i documentació de Villatoro el portarà a conèixer els Lamolla, segon cognom de l’autor, que ja un segle abans, cap al 1830 van marxar del seu poble natal al sud d’Itàlia, el petit poble de Maratea, per tal de tirar endavant. Una història familiar que es converteix en una crònica de la construcció del nostre país en els darrers dos-cents anys. Un llibre que es llegeix amb delit, amb personatges que els fem nostres i que ens porten a la vegada cap als nostres dies.

La casa dels avis forma part d’una ambiciosa trilogia, juntament amb Un home que se’n va i El retorn dels Bassat, sobre l’emigració i la identitat i alhora una visió diferent, des de la perspectiva d’una família concreta, de la història catalana recent.

D’altra banda, l’endemà, la carpa de la llibreria acollirà la xerrada ‘Anatomia d’un àlbum il·lustrat’, a càrrec de l’escriptora Anna Fití i la il·lustradora Laia Codina. Serà el dissabte 10 d’abril a les 12 h.

Per assistir a les presentacions cal fer reserva prèvia a través del correu [email protected] o a través del telèfon 936995849.