‘Sant Tornem-hi’, una nova edició de les populars festes del carrer Sant Jaume

Lavabos d’una vintena d’equipaments públics, a disposició de persones amb malaltia inflamatòria intestinal
21 de julio de 2022
Vista de Les Torres
El Ple acorda una intervenció transversal a Les Torres per millorar la situació de decadència del barri
22 de julio de 2022

‘Sant Tornem-hi’, una nova edició de les populars festes del carrer Sant Jaume

Redacció

‘Sant Tornem-hi’. Aquest és el nom que li han posat enguany a les populars Festes del carrer Sant Jaume, que també es reprenen després de dos anys d’absència per les restriccions sanitàries imposades per la pandèmia. L’Associació d’Animació Cultural del Carrer Sant Jaume ha preparat un programa d’activitats que arrencarà aquest divendres 22 de juliol a les 18 h amb la tradicional orxatada popular, que s’ofereix amb la col·laboració de la Residència Amanecer.

El grup Malaka Tones
El grup Malaka Tones amenitzarà la nit de divendres. / Arxiu J. A. Montoya

Ja a les 18.30 h, els més petits i no tan petits podran gaudir d’una refrescant guerra d’aigua amb la participació de l’elefant Bòjum i la col·laboració de l’entitat Les Anades d’Olla. La jornada d’avui finalitzarà a partir de les 21.30 h amb un sopar de germanor i l’actuació musical del grup rubinenc Malaka Tones.


Dissabte al matí, a partir de les 10 h, tindrà lloc el Mercat de la Rampoina i ja a les 22 h començarà una Nit Jove, amb la col·laboració de La Sonik i amb les actuacions musicals dels grups SoniK Dj i Aclatallots, All I Have to Say, Random Figthers i PD EFA.


Diumenge, la festa arrencarà a les 12 h amb un vermut musical amenitzat per Laia Porta Quartet i organitzat per l’Associació Jazz Rubí. A les 19 h, i gràcies a la col·laboració del Foment de la Sardana de Rubí, s’oferirà una audició amb la Cobla Contemporània.


El programa de l’audició inclourà temes com ‘L’Aplec de Cubelles’ de Jordi Paulí i Safont; ‘David, Gas i Llum’, de Genís Velasco i Llantada; ‘Pare i fill’ (obligada de tible i trompeta) de Jeroni Velasco i Corzo, ‘Vespres de juliol a Tiana’ de Francesc Xavier Cassanyes i Edo; ‘Porta-la amb tu’ d’Olivier Marquès i Nebot; ‘El nostre carrer Sant Jaume’, de Joaquim Soms i Janer; ‘Sardabba’ de Jaume Riu i Ratera; ‘Estant amb tu, visc cantant’ d’Agustí Serratacó i Costa i ‘Darth Vaser, buscant l’arca perduda’ de Martí Fontclara i Palomeras.
La celebració de les festes clourà el dilluns 25 de juliol amb la Missa de difunts a l’església de Sant Pere. Amb aquesta edició, les populars festes veïnals del carrer Sant Jaume arriben ja als seus 175 anys d’història.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES