El govern vol reinstaurar el toc de queda a partir del cap de setmana

Punt de vacunació sense cita prèvia a l’Antiga Estació pels majors de 40 anys
15 de julio de 2021
franges
Realitzen treballs de manteniment de franges perimetrals a les urbanitzacions
15 de julio de 2021

El govern vol reinstaurar el toc de queda a partir del cap de setmana

El toc de queda podria tornar aquest cap de setmana a Rubí. / Ajuntament-Localpres

El toc de queda podria tornar aquest cap de setmana entre la 1 h i les 6 h de la matinada si així ho avala el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La Generalitat ha decidit reinstaurar el confinament nocturn per frenar l’onada de contagis de covid-19 que s’estan produint durant els darrers dies, especialment entre la gent jove.

Després de tancar l’oci nocturn de nou fa uns dies, l’executiu català vol limitar les sortides nocturnes del jovent davant l’espectacular augment dels contagis, que comencen a sobrecarregar els hospitals catalans. No tots els municipis quedaran afectats pel toc de queda, sinó que seran 158 municipis afectats, la majoria amb una població major de 5.000 persones, entre els quals hi ha Rubí, i que suposen gairebé el 80% de la població catalana.

El confinament nocturn es revisarà cada setmana i si els municipis tenen dades positives es podria aixecar en alguns territoris, segons ha explicat el govern.

El toc de queda se sumarà si la justícia ho avala a les noves mesures que van entrar en vigor dijous després de rebre el vistiplau del TSJC. Es tracta de la limitació de trobades a un màxim de 10 persones i que tota l’activitat d’oci, cultura i restauració abaixi la persiana com a molt tard a les 00.30 h.

Les dades milloren, però continuen sent altíssimes

Durant la darrera setmana, la incidència de la covid ha millorat a la ciutat, però les dades continuen sent molt elevades i preocupants. El risc de rebrot, segons el Departament de Salut, és de 1.251 i la velocitat de reproducció de la malaltia s’ha reduït a la meitat, però està per sobre de l’1. La mitjana d’edat de les persones contagiades ha tornat a baixar, fins als 27 anys i ha augmentat el nombre d’ingressos fins a 12. Des de l’inici de la pandèmia, s’han contagiat 7.901 persones de forma oficial.

Al conjunt de Catalunya les dades són ara molt similars a les que presenta Rubí, amb un risc de rebrot lleugerament per sobre i la velocitat de transmissió per sobre de l’1. Hi ha 1.255 pacients ingressats i 237 a l’UCI. El conjunt de casos acumulats a Catalunya ha superat els 800.000 i en els darrers dies han mort 8 persones.