El Pla de Reactivació Socioeconòmica vol consolidar Rubí com el motor de la indústria i la innovació del Vallès

joves migrants rubí acull
Rubí Acull dona visibilitat a la situació vulnerable dels joves migrants tutelats i extutelats a Catalunya
25 de mayo de 2021
cartell primavera pop
Miki Núñez, Ana Mena i Nil Moliner, al cartell del Primavera Pop
25 de mayo de 2021

El Pla de Reactivació Socioeconòmica vol consolidar Rubí com el motor de la indústria i la innovació del Vallès

El Pla de Reactivació Socioeconòmica de Rubí ha prioritzat sis objectius per impulsar el desenvolupament econòmic del territori, principalment relacionats amb els àmbits de la indústria, ocupació i comerç. Així ho van acordar dijous passat els agents de la Taula per la Competitivitat Industrial de Rubí (TCIR) i associacions de comerciants en una sessió de treball a la Masia de Can Serra.

Durant la sessió, s’han prioritzat els reptes del pla, s’han desglossat els objectius en línies o eixos de treball i s’ha fet un primer plantejament d’accions per assolir els objectius de reactivació que busca el pla.

En aquest sentit, s’estructurarà en sis objectius. Entre aquests, hi ha el d’apostar per Rubí com el motor de la indústria i la innovació del Vallès, vetllant per consolidar el seu teixit productiu i oferint oportunitats per la implantació de noves empreses. També aposta per  la formació al llarg de la vida, com a factor clau del seu mercat laboral, fent-ho més eficient i adaptat als requeriments del teixit productiu, i per desenvolupar un mercat de treball just, integrador i amb igualtat d’oportunitats.

Altres objectius del Pla de Reactivació són  promoure el caràcter emprenedor i comercial de la ciutat; apostar pel desenvolupament urbà basat estratègicament en la transició energètica i la sostenibilitat; transformar la trama urbana i els polígons amb la complicitat de la ciutadania i apostar per definir una estratègia compartida de desenvolupament local, treballant en xarxa i cooperant amb nodes industrials propers, amb els que es comparteix sinergies econòmiques, socials i demogràfiques.

En una propera sessió de treball, els diferents agents concretaran les accions que han de fer possible els sis objectius definits.

El Pla de Reactivació Socioeconòmica vol donar resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la crisi sanitària de la covid-19. El projecte es treballa en el marc de la Taula de la Competitivitat Industrial de Rubí i està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel Servei Públic d’Ocupació Estatal i cofinançat en un 50% pel Fons Social Europeu.

En la primera fase d’elaboració del pla, es va analitzar l’impacte de la pandèmia en el teixit empresarial i l’ocupació de la ciutat. Aquesta diagnosi inicial ha servit de punt de partida per definir les accions de reactivació que s’han concretat aquest dijous.