El risc de rebrot per covid-19 augmenta a Rubí un 700% en només una setmana

T de Teatre porta a La Sala ‘Delicades’, una història feta de diverses històries
7 de julio de 2021
El Racó del Llibre se suma a la festa del llibre d’estiu amb presentacions i concerts
8 de julio de 2021

El risc de rebrot per covid-19 augmenta a Rubí un 700% en només una setmana

La velocitat de propagació és molt elevada.

Després de dues setmanes d’augment moderat, l’augment del risc de rebrot per covid-19 a la ciutat s’ha multiplicat, segons les dades del Departament de Salut. Si fa només set dies estava per sobre de 200, ara està per sobre de 1.000, un augment del 700%. La velocitat de reproducció de la malaltia també ha crescut molt i ara està per sobre del 3, el que vol dir que cada persona que té covid, en contagia tres. La mitjana d’edat dels nous contagis és de 30 anys.

Amb aquestes dades, són 7.397 les persones que ja han tingut covid-19 des de l’inici de la pandèmia, segons les dades oficials. Ara hi ha set persones ingressades als hospitals, quan fa dues setmanes s’havia estabilitzat en quatre, però no s’han produït defuncions en els darrers dies.

Pel que fa a la situació a Catalunya és encara pitjor que a Rubí, ja que la taxa de rebrot està per sobre de 1.400, la més elevada des que es fa aquest càlcul. Ara hi ha 610 persones ingressades als hospitals i 133 a l’UCI.

Amb relació a la campanya de vacunació, des d’aquest dilluns ja es poden vacunar tots els majors de 16 anys. A Rubí, el 54% de la població té una dosi de la vacuna, mentre que el 35% tenen la pauta completa.

Al conjunt de Catalunya, el percentatge és més elevat, amb un 57% de gent que ha rebut la primera dosi i la pauta completa, el 39%.

Pas enrere per l’augment de casos

La Generalitat, davant d’aquest augment espectacular en la corba de contagis, ha decidit fer marxa enrere en l’obertura dels establiments nocturns. A excepció d’aquells que desenvolupen tota la seva activitat a l’aire lliure, es tanquen tots els locals d’oci nocturn a partir d’avui mateix.

A més, en aquells actes que siguin a l’aire lliure, com concerts o balls, s’apliquen noves mesures de seguretat, com l’ús obligatori de la mascareta i un test d’antígens o PCR prèvia en cas de més de 500 espectadors o que no puguin estar asseguts.

Salut també recorda que és obligatori dur la mascareta a l’aire lliure quan no es pugui guardar una distància d’1,5 m amb un altre grup bombolla i en espais de restauració quan no s’està consumint.