Estancament de les dades epidemiològiques mentre s’accelera la vacunació

arcadi oliveres
Rubí recordarà Arcadi Oliveres amb el documental ‘Mai no és tan fosc’
13 de mayo de 2021
zona 30
La major part de les vies de circulació de Rubí ja tenen una limitació de 30 km/h
13 de mayo de 2021

Estancament de les dades epidemiològiques mentre s’accelera la vacunació

Les dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya indiquen que la pandèmia continua en recessió a la ciutat. Concretament, el risc de rebrot ha baixat de 300 i la velocitat de reproducció de la malaltia és també menor respecte a la setmana passada, de 0,75.
Des de l’inici de la pandèmia de coronaviurs, s’han contagiat 6.755 persones residents a la nostra ciutat i han mort 181, de les quals dues han perdut la vida per la covid-19 durant els darrers set dies. Pel que fa al nombre de pacients de Rubí ingressats a l’hospital, ara mateix n’hi ha 26, un més que la setmana passada.

A Catalunya, la situació és força similar, amb un risc de rebrot per sota del 200 i una velocitat de transmissió de 0,8. Hi ha 1.227 pacients ingressats i 410 a l’UCI.

Ja es poden vacunar els majors de 50 anys

Mentrestant, la campanya de vacunació ha rebut un impuls destacable durant els darrers dies i per primera vegada a Rubí se supera el 10% de la població vacunada amb la pauta completa. Pel que fa a la primera dosi, aquesta l’ha rebuda el 25,5% de la població rubinenca. A Catalunya, el 13,2% han rebut la pauta completa i el 29,8% la primera dosi.

Les persones d’entre 50 i 55 anys ja poden demanar cita per la vacuna, segons va anunciar dimecres la consellera de Salut, Alba Vergés. Per tal de demanar cita, cal entrar al portal web vacunacovidsalut.cat. De forma paral·lela, continua la vacunació entre el col·lectiu de majors de 55 anys.

El Departament de Salut també ha comunicat que està previst que la vacunació al col·lectiu d’entre 40 i 49 anys pugui començar a mitjans de juny i a partir del juliol es podrien vacunar els més joves, d’entre 16 i 39 anys.

Grups confinats

Pel que a la situació pandèmica a les escoles i instituts de la ciutat, torna a ser força elevada, especialment a Maristes Rubí, on hi ha quatre grups de Primària a casa i un grup de Batxillerat tancat, segons les dades de l’Ajuntament.

A l’escola Torre de la Llebre hi ha un grup de primària tancat i també al Joan Maragall, mentre que el Pau Casals té un grup de P5 confinat.

Pel que fa als instituts, a La Serreta i el Torrent dels Alous hi ha un grup d’ESO a casa, mentre que al Duc de Montblanc hi ha confinats un grup d’ESO i un altre de Batxillerat. Per últim, a la llar d’infants Els Barrufets, hi ha quatre alumnes a casa.