Un 42% de la població de Rubí ha rebut la primera dosi de la vacuna

can mir
El Can Mir vol impulsar una lliga escolar de futbol d’infants amb diversitat funcional
17 de junio de 2021
plasma
La Biblioteca acollirà les primeres donacions de plasma a la ciutat
17 de junio de 2021

Un 42% de la població de Rubí ha rebut la primera dosi de la vacuna

La campanya de vacunació s’ha ampliat al col·lectiu de persones entre els 35 i els 39 anys. / Cedida

La campanya de vacunació continua avançant alhora que els indicadors de covid-19 continuen a la baixa. A la ciutat, un 42% de la població ja ha rebut la primera dosi de la vacuna, mentre que el 22% té la pauta completa. Les últimes persones incorporades a la campanya de vacunació són aquelles que han nascut entre el 1981 i el 1986.

En paral·lel, la incidència de la malaltia a la ciutat continua sent de mínims, tot i que encara no es pot considerar baixa. El risc de rebrot està en 84, de color taronja, i la velocitat de reproducció de la malaltia està per sota de l’1, segons les dades del Departament de Salut.

Des de l’inici de la pandèmia, el març del 2020, s’han contagiat a Rubí 6.985 persones, mentre que 184 persones han mort de covid-19. Actualment, hi ha només quatre rubinencs ingressats als hospitals per aquesta malaltia. A Catalunya la situació és molt similar, amb un risc de rebrot en zona taronja i la velocitat de propagació per sota de l’1. Hi ha 503 pacients ingressats, 158 a l’UCI.

Pel que fa a la incidència escolar, aquesta setmana ha estat baixa, amb alumnes d’extraescolar del Regina Carmeli confinats i dos grups d’ESO a l’Escola Montserrat i a l’institut L’Estatut.