La situació epidemiològica a la ciutat empitjora amb nous contagis i més ingressos hospitalaris

Rubí acull diverses activitats en favor de La Marató de TV3
16 de diciembre de 2021
Rubí Forma oferirà més d’11.000 hores de formació subvencionada el 2022
16 de diciembre de 2021

La situació epidemiològica a la ciutat empitjora amb nous contagis i més ingressos hospitalaris

A només una setmana de l’inici de les festes nadalenques, la situació epidemiològica a Rubí continua empitjorant, amb l’augment de nous contagis de coronavirus i ingressos hospitalaris. Una situació que es repeteix al conjunt de Catalunya i de l’estat.

Segons dades del Departament de Salut de la Generalitat, en la darrera setmana s’han produït 146 nous contagiats, que s’afegeixen als 111 de la setmana anterior. Actualment, hi ha onze pacients de Rubí ingressats per covid-19 als centres hospitalaris de referència a la ciutat.

Els indicadors que marquen l’actual risc de rebrot, situat en 438, i la velocitat de reproducció de la pandèmia (1,33), continuen disparats, molt per sobre de les dades de l’any passat.

En l’actualitat, a la ciutat hi ha 61.131 persones amb la primera dosi, 53.178 amb la segona i 11.540 persones que ja han rebut la tercera, la de reforç. Entre aquests, hi ha personal i usuaris de residències de gent gran, personal sanitari, majors de setanta anys i persones immunodeprimides. En total, tenen la pauta completa 59.814 rubinencs i rubinenques.

Cal recordar que la necessitat de disposar del passaport covid per poder accedir a bars i restaurants i altres espais tancats, ha provocat des de l’inici d’aquest mes un increment important en el nombre de persones que s’han posat la primera dosi. A més, aquest dimecres ha arrencat la vacunació per als menors d’entre 5 i 12 anys.

En aquests moments, segons la Generalitat i l’Ajuntament de la nostra ciutat, hi ha 157 alumnes i un docent confinats entre els diferents centres educatius del municipi.

Inspeccions dels Mossos als locals que han de garantir que els clients i usuaris tinguin el certificat covid

Des de l’entrada en vigor del passaport covid el passat 7 de desembre, els Mossos d’Esquadra han iniciat una campanya en la qual visiten els establiments en espais tancats que, d’acord amb la normativa vigent per la pandèmia, han de garantir que les persones usuàries d’aquests locals disposin del certificat de vacunació en regla. Aquests establiments són l’oci nocturn, bars i restaurants, gimnasos i residències de gent gran. 

La policia catalana ha demanat la col·laboració dels treballadors per aconseguir que aquests espais siguin segurs i anuncien inspeccions per trobar els locals que de forma reiterada no garanteixin que els seus usuaris i usuàries tenen el passaport covid.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *