L’Ajuntament celebra el 25-N anunciant un protocol de dol en cas d’assassinat masclista

La Riera que volem veu amb bons ulls la reforma integral de l’entorn de la riera
25 de noviembre de 2021
Premi a les entitats que han treballat per l’esport durant la pandèmia
26 de noviembre de 2021

L’Ajuntament celebra el 25-N anunciant un protocol de dol en cas d’assassinat masclista

Rubí ha commemorat el 25 de novembre, Dia internacional contra la violència masclista, amb l’habitual lectura del manifest, que ha anat a càrrec de set joves rubinenques, a la plaça Pere Aguilera. Durant el transcurs d’aquest acte, l’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha explicat que l’Ajuntament està treballant en la redacció d’un protocol en cas d’assassinat masclista per donar visibilitat, sensibilitzar a la ciutadania i condemnar els crims masclistes, a més d’honorar les víctimes.

«Rubí s’ha dotat d’eines que han de permetre donar una resposta més coordinada, més ràpida i més eficient a les desigualtats de gènere», ha explicat la màxima responsable municipal, en referència al Protocol per l’abordatge de la violència masclista aprovat el 2019 i el Protocol per l’abordatge de la mutilació genital femenina, presentat recentment. Actualment, es troben en redacció el Protocol de Dol en cas de Feminicidis i el Protocol per l’abordatge de les violències sexuals en espais públics d’oci.

Noves formes de violència

Durant la lectura del manifest, les participants han explicat les noves formes de violència contra les dones que per fi queden recollides de forma legal: la violència obstètrica, la vulneració de drets sexuals i reproductius, la violència exercida contra les persones que donen suport a les víctimes, la violència vicària, que ataca els fills de la parella per fer mal a la dona, la violència digital, la violència en l’àmbit polític i de l’esfera pública i la violència institucional.

Una de les joves que han llegit el manifest del 25-N. / J.A Montoya

En el text, també s’ha donat suport a les dones que pateixen violència masclista: «Volem reiterar tot el suport i empatia amb les supervivents i el seu entorn. No podem continuar consentint que les dones visquem amb por, amb la nostra llibertat coartada per l’amenaça d’unes agressions sexuals que ja haurien d’estar desterrades d’una societat democràtica i lliure».

Manifestació als carrers de la ciutat

D’altra banda, al vespre ha tingut lloc una manifestació pels carrers del centre de Rubí convocada pel col·lectiu feminista La Indòmita. Durant la lectura del manifest de la mobilització, que s’ha llegit dues vegades, hi ha hagut paraules de record per les dones que han estat víctimes d’assassinats masclistes i s’ha fet una crida a l’organització per a l’autodefensa de les dones. També s’ha acusat les institucions de continuar exercint violència contra les dones.