El SIAD reprèn les activitats en grup de suport contra la violència masclista

L’Ajuntament instal·la taules d’escacs i de tennis taula en diversos punts
5 de octubre de 2021
la nuu
El festival La Nuu sedueix de nou el gran públic amb les fotografies a cel obert
5 de octubre de 2021

El SIAD reprèn les activitats en grup de suport contra la violència masclista

Hi ha dos grups de treball, un destinat a joves de prevenció i un altre orientat a dones que pateixen o han patit violència masclista. / Arxiu

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Rubí ha reprès l’activitat dels tallers per a dones orientats a la prevenció i recuperació de situacions de desigualtat o violència.

El 13 d’octubre es desenvoluparà la proposta ‘Oh! L’amor!’, un espai de reflexió sobre les relacions de parella. Es tracta d’un taller dirigit a noies d’entre 14 i 17 anys per prevenir situacions de desigualtat que puguin derivar en violències. La proposta arriba a la 8a edició i es concreta en un espai en grup on a través de les sessions les joves treballen els models relacionals apresos i plantegen les dificultats que viuen en les seves relacions actuals.

Els objectius d’aquest grup de prevenció és facilitar un espai d’expressió, reflexió i d’anàlisi; afavorir el sentiment de pertinença a un grup de confiança; promoure la presa de consciència i identificació dels rols de gènere; proposar la construcció d’un model alternatiu que faciliti les relacions igualitàries; explorar la percepció que tenen les noies sobre el fenomen de la violència; oferir eines útils que permetin prevenir o resoldre conflictes de parella de manera no violenta; potenciar el bon tracte en les relacions i oferir eines per a la promoció de l’autoestima.

Grup de dones que han patit violència

D’altra banda, es torna a posar en marxa l’atenció en grup a dones que han patit o pateixen una situació de violència masclista, conduït per una psicòloga experta en violències i teràpia de grup. Aquest espai de relació, suport psicològic i intercanvi d’experiències ofereix suport i acompanyament emocional a les dones usuàries del SIAD per compartir càrregues i experiències. L’acompanyament a través del grup de suport permet reforçar les estratègies d’afrontametn i els recursos emocionals de cada dona; reflexionar sobre la pròpia situació, prendre perspectiva i activar la presa de decisions, si convé, sobre determinats aspectes vitals. Cada setmana i durant una hora i mitja, el grup treballarà l’autoestima, la gestió de les emocions, la comunicació assertiva, la gestió de les situacions de violència viscuda i la prevenció i detecció de violències i masclisme.

Per la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer, les dinàmiques de grup són importants per “generar noves dinàmiques que fomenten el canvi de models de referència i per desmarcar-se de la individualització que deixa les dones soles”.

Deja una respuesta