Les obres al camp del 25 de Setembre i les del CEE Ca n’Oriol, aturades per l’increment de les matèries primeres

gossos
Taller gratuït per als propietaris de gossos sobre com afrontar el soroll que generen els petards
13 de junio de 2022
pont FGc
Tancat el pont dels Ferrocarrils fins al 19 de juny
13 de junio de 2022

Les obres al camp del 25 de Setembre i les del CEE Ca n’Oriol, aturades per l’increment de les matèries primeres

Redacció

L’augment del preu de les matèries primeres, així com dels materials de la construcció en general, està alterant l’obra pública del municipi, segons explica l’Ajuntament, tant perquè algunes empreses abandonen els projectes que ja havien començat, com alterant els calendaris d’execució previstos. Aquesta situació està afectant obres que estan en marxa o bé aquelles que estaven projectades i està provocant també el desistiment d’empreses adjudicatàries davant la impossibilitat de tirar endavant projectes amb garanties i solvència.

És el cas de les obres que s’estaven portant a terme al camp municipal del 25 de Setembre i el de les actuacions de millora al Centre d’Educació Especial Ca n’Oriol. En el cas de l’estadi del 25 Setembre han renunciat ja fins a tres empreses adjudicades i a partir d’ara es procedirà a l’actualització dels preus. L’Ajuntament ja ha informat els responsables del club Juventud 25 de Septiembre d’aquesta situació en reunió mantinguda la setmana passada. Un cas semblant és el que ha patit la millora del CEE de Ca n’Oriol, on l’única empresa que s’havia presentat ha decidit renunciar. Es tracta d’un projecte que anteriorment ja havia patit múltiples problemes amb la licitació de les obres i que porta molts anys de retard.

D’altra banda, ha quedat deserta la rehabilitació de la xemeneia de l’Escardívol i no es trauran a licitació quatre projectes a l’espera d’actualitzar els preus: l’ampliació del pont de Cova Solera, les obres d’arranjament de la zona verda del sector H (Els Nius), la pèrgola La Rubinense a Salvador Allende i les obres de la Sala d’Exposicions de l’Antiga Estació.

L’Ajuntament no descarta que l’encariment dels productes de construcció, sumat a l’augment del preu de l’energia, pugui afectar futurs projectes de la ciutat si la situació no varia en els propers mesos. També podrien fins i tot condicionar alguns projectes finançats pel fons europeus Next Generation. Això es deu al fet que els projectes que es van presentar fa uns mesos, amb preus anteriors a la recent pujada, i ara a les empreses els és impossible fer-hi front.

Malgrat totes aquestes incidències, derivades de l’augment generalitzat de les matèries primeres i dels materials de la construcció, la voluntat de l’Ajuntament, segons han fet públic, és buscar fórmules per donar sortida a tots els projectes que s’hagin vist afectats.

Segons fonts del govern espanyol, una de cada deu adjudicacions d’obres resoltes en el primer trimestre de l’any han quedat desertes. Això representa el triple que l’any anterior, és a dir, 1.100 en el conjunt d’Espanya des del juliol de l’any passat fins ara. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES