Milers de persones gaudeixen de la Nit Golfa amb Nancys Rubias i el Revival

Música en directe i la pirotècnia, plats forts del divendres de Festa Major
2 de julio de 2022
Ingressa a presó un home després d’atracar amb un ganivet a cinc comerços de Rubí
4 de julio de 2022

Milers de persones gaudeixen de la Nit Golfa amb Nancys Rubias i el Revival

Marta Cabrera

La sempre esperada Nit Golfa de la Festa Major va oferir tres grans concerts a l’Escardívol i el Revival a la plaça Doctor Guardiet, també amb tres concerts que van ser un èxit. 

A l’escenari de l’Escardívol, milers de persones es van aplegar a la mitjanit per gaudir de l’espectacle de Nancys Rubias. El carismàtic Mario Vaquerizo va fer ballar el públic amb les cançons de la banda electropop. Un concert que va ser curt, de només una hora, però intens, en què el popular cantant va fer gala de les seves habilitats per moure’s per l’escenari i capturar totes les mirades. Després de Nancys Rubias, va prendre el relleu el grup Tres Pájaros i un Trío, una banda tribut de Joaquín Sabina i Joan Manuel Serrat, i va tancar la nit Versión Imposible, el grup de versions que fa anys que tanca la Nit Golfa amb el seu espectacle canalla. Els que van aconseguir aguantar de festa durant tota la matinada, a les 6 h van tenir la recompensa de la xocolatada. 

Pel que fa al Revival, la gent va estar al peu del canó des del primer moment, amb el concert de Javier de los Pecos, on molts nostàlgics recordaven algunes de les cançons que havien marcat la seva joventut. Passada la mitjanit, el grup Salseta del Poblesec va oferir el seu variat repertori de música amb versions de cançons mítiques. L’espectacle el va tancar el grup Ciao Raffaela, una banda de versions de Raffaela Carrá, que va ser tot un èxit de públic. 

Les Gitanes tornen al carrer

Dos anys després, l’Esbart Dansaire ha pogut tornar a organitzar les Gitanes al Carrer, una de les activitats més emblemàtiques de la Festa Major de Rubí. Més de 400 ballarins dividits en més d’una vintena de colles, de les quals 8 eren infantils, van participar en aquesta gran ballada que va tenir lloc a l’Escardívol. Com sempre, el ball de gitanes va acabar amb una gran ballada popular on tots els que van voler van poder participar en el galop, la primera part del ball de gitanes. 

Seguint amb la cultura popular i tradicional, a la rambla del Ferrocarril es va disputar el 26è Concurs de colles sardanistes, organitzat per la Colla de Sardanes Flor de Neu. Diverses colles arribades de les comarques barcelonines van participar en la competició, que era puntuable pel campionat territorial. Durant l’activitat, a més, es va guardar un minut de silenci en memòria d’Albert Bové, qui havia estat un destacat membre de la colla i que va morir ara fa uns mesos. 

La nit de dissabte també va acollir altres activitats en diferents punts de la ciutat, com ara els diversos espectacles de la Coordinadora de Entidades Andaluzas de Rubí, a la plaça de la Nova Estació; el concert de jazz de Gabi Ardévol als jardins de l’Ateneu, o el festival La SoniK takes the city, del grup juvenil i musical La SoniK, a la plaça de Salvador Allende. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES