Rubí tallarà l’avinguda de l’Estatut per la Setmana Europea de la Mobilitat

arias cotxe
El pilot Juan Carlos Arias guanya les 2 hores de Barcelona en la categoria GTC
12 de septiembre de 2022
alcaldes hondures
Una delegació d’alcaldes i diverses autoritats d’Hondures visiten la ciutat
13 de septiembre de 2022

Rubí tallarà l’avinguda de l’Estatut per la Setmana Europea de la Mobilitat

Marta Cabrera

L’avinguda de l’Estatut serà aquest diumenge una via sense vehicles coincidint amb la commemoració de la Setmana Europea de la Mobilitat, entre el 16 i el 22 de setembre. Les persones podran passejar pel carrer com si fos una avinguda i formarà part del recorregut de la Bicicletada del Mercat. 

El carrer estarà tallat des de la plaça de l’Agricultura fins al carrer Bassas i s’hi faran diverses activitats, entre les quals hi haurà un punt informatiu sobre les noves freqüències del bus urbà. 

Des de principis de juny, els vehicles de gran tonatge ja no poden circular per aquesta via i això s’ha notat pel que fa al volum de trànsit: “El benefici que comporta aquesta mesura és important i tot i que encara passen molts vehicles, el que volem és que aquesta via acabi sent un carrer”, ha explicat l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez. 

La pacificació de l’avinguda de l’Estatut és un projecte llarg i complex i el govern no s’atreveix a dibuixar un horitzó temporal sobre quan podrà ser una realitat. En part, perquè dependrà de si alguna de les accions aconsegueix finançament dels fons europeus. El que sí és més o menys segur és que a principis del 2023 el projecte de la primera fase de transformació hauria d’estar aprovat, perquè ara s’està treballant en la redacció. 

Declaració per reivindicar la segona estació

Aquesta no serà l’única acció destacada de la Setmana Europea de la Mobilitat a Rubí. La màxima responsable municipal ha avançat que el 23 setembre a la masia de Can Serra es proposarà una declaració institucional per reivindicar, conjuntament amb l’entitat Fem Vallès, la construcció de la segona estació de La Llana. Aquesta és una reivindicació històrica de Rubí, però de moment continua arraconada en un calaix.

La convivència entre vianants i bicicletes

Després de declarar la major part de la ciutat Zona 30, augmentar les freqüències del bus urbà i iniciar el projecte de transformació de l’avinguda de l’Estatut, Martínez creu que el repte més important que té la ciutat en mobilitat és la convivència entre els vianants i les bicicletes: “Cal fer possible el desplaçament en bicicleta i que la convivència amb els vianants millori. Reforçar el transport públic, la bicicleta i els trajectes a peu, aquests són els tres àmbits als quals destinarem més esforços”. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES