Rècord mundial per a Francisco Aragón

infest cartell
Més d’una vintena de curts de terror, fantàstic i freak participen a l’Infest
21 de junio de 2021
caçadors de trastets residus
Una vintena d’escoles participen en la recollida de 240 kg de residus a l’entorn natural
22 de junio de 2021

Rècord mundial per a Francisco Aragón

Francisco Aragón, durant la prova.

Francisco Aragón, de la Unió Atlètica Rubí (UAR), ha aconseguit un nou rècord mundial en 2.000 metres obstacles M65, amb un temps de 7:10.25. L’anterior rècord era per l’atleta britànic Ron Robertson (7:18.10), un temps que l’atleta rubinenc va aconseguir rebaixar en una gran prova, demostrant els molts anys d’entrenaments i esforços.

Aragón va aconseguir aquesta gran fita en el LVI Campionat d’Espanya d’aire lliure a Màlaga, on va proclamar-se campió d’Espanya d’aquesta disciplina en la seva categoria, a més d’establir un nou rècord mundial.

Cal recordar que, a principis de juny, l’atleta rubinenc va participar en els 2000 m obstacles millorant la seva marca personal, quedant primer de la seva categoria M55 i fent rècord europeu amb un temps de 7:23.85.

D’altra banda, l’atleta David Jiménez va participar en els 200 m llisos del Campionat d’Espanya de Nerja, també a Màlaga. Va sortir en la tercera sèrie a la prèvia i es va classificar en la segona posició amb un temps de 21.41, la quarta millor marca. En la final, Jiménez va quedar en sisena posició amb un temps de 21.71.

Hugo García, doble subcampió de Catalunya

L’Estadi Serrahima de Barcelona va acollir el Campionat de Catalunya Sub-20, en el qual l’atleta Hugo Garcia va pujar dues vegades al podi. La primera com a subcampió de Catalunya en llançament de disc amb una marca de 39.50 m i la segona també com a subcampió, en aquest cas de llançament de pes, amb una distància de 12.88.

hugo garcia
Hugo García va aconseguir dues medalles de plata.

Per últim, la UAR també va estar present en la prèvia del Campionat de Catalunya Sub-16, que es va disputar a Ascó. Ivan García i Aketza Sumell s’han classificat directament per la final del Campionat de Catalunya en salt de llargada i d’alçada, respectivament. També van participar en la prova Ferran Soler, Adrián Macias, Martí Ardèvol, Alba Rodríguez, Paula Haba, Estefany Ba i Gemma Velázquez.