Gran plantada d’arbres i arbusts per restituir el paisatge de la font de Sant Muç

can pòlit
El Rubí d’abans: El desaparegut mas de Can Pòlit
19 de marzo de 2021
concert escola de música
Comença la Color Week amb diverses activitats lúdiques i culturals
22 de marzo de 2021

Gran plantada d’arbres i arbusts per restituir el paisatge de la font de Sant Muç

La jornada de diumenge va comptar amb la participació de molts infants.

El voluntariat ambiental impulsat per Rubí d’Arrel, el Centre Excursionista de Rubí i el CRAC ha aconseguit dignificar l’entorn de la font de Sant Muç amb la plantació de més de 150 plantes i una trentena d’arbres, una activitat que va tenir lloc aquest diumenge i que va comptar amb la participació de molts infants.

Han estat cinc diumenges de feina en els quals han participat moltes persones i que han consistit en la retirada de deixalles, l’eliminació d’espècies invasores i la plantació d’arbres autòctons, com àlbers, lledoners, verns, alzines, roures i saücs. També s’han plantat més de 150 espècies arbustives o aromàtiques, com ginesta, romaní, estepa blanca, bruc d’hivern, matabou o lligabosc, entre moltes altres. Totes són espècies del clima mediterrani i s’adeqüen a l’entorn de la font. A més, la seva floració afavoreix la presència d’insectes, com per exemple les abelles, molt importants per l’ecosistema vegetal.

Les espècies arbustives que s’han plantat són del clima mediterrani.

La plantació de les espècies ha estat possible gràcies a l’activitat de La Nocturna, que es fa cada any per descobrir el paisatge del municipi i en què hi participen més d’un miler de persones. La bona gestió econòmica d’aquesta iniciativa ha permès tenir un romanent amb el qual s’han pogut comprar les espècies i instal·lar més mobiliari a la zona, que està previst que s’instal·li en les properes setmanes.

D’altra banda, el voluntariat també ha comptat amb la col·laboració d’Ecobòdum, que ha llaurat els terrenys per tal de poder plantar les espècies; i de la masoveria de Sant Muç, que ha ajudat amb l’emmagatzematge i ha donat el permís per fer les accions. També ha col·laborat Montverd, el Condis Mercat i l’Ajuntament.

Ecobòdum va llaurar dissabte el terreny per poder fer la plantació.

Tot i que els impulsors del voluntariat ambiental aniran regant la zona, també demanen a la ciutadania que si va a passejar per aquest espai, s’endugui una regadora per poder regar els arbres, especialment si fa dies que no plou, per tal que les noves espècies puguin créixer.

De cara al 30 de maig, les tres entitats volen organitzar una caminada des de la font de Sant Muç fins a la font de Can Moritz, que també ha estat recentment restaurada. El proper voluntariat ambiental tindrà lloc els dies 7 i 21 de novembre al torrent del Mut.