El risc de rebrot de covid-19 continua la tendència a l’alça

violència masclista
Enquestes per elaborar el Protocol davant les violències sexuals en espais d’oci
2 de julio de 2021
civisme localpres
Activitats a les places dirigides als infants i adolescents per fomentar el civisme a través del joc
2 de julio de 2021

El risc de rebrot de covid-19 continua la tendència a l’alça

La incidència de la pandèmia a la ciutat continua augmentant de mica en mica després que la setmana passada es va trencar la tendència a la baixa registrada durant tota la primavera.
Segons el Departament de Salut, en la darrera setmana el risc de rebrot ha augmentat fins al 134, uns 30 punts respecte a la setmana passada. La mitjana d’edat dels nous contagis és molt jove, de 25 anys. La velocitat de transmissió de la malaltia també és elevada, per sobre de l’1.

Amb aquest nou increment, ja són 7.152 les persones que han tingut covid a Rubí des de l’inici de la pandèmia, segons les xifres oficials. Actualment, hi ha quatre persones ingressades als hospitals amb covid-19, el mateix nombre que la setmana passada, i no s’ha produït cap defunció.

Pel que fa a la situació al conjunt de Catalunya, el risc de rebrot és més elevat, de 199, i la velocitat de transmissió de la malaltia també és més alta. Hi ha 473 persones ingressades i 119 a l’UCI.

En relació amb la campanya de vacunació, Salut l’ha obert a tota la ciutadania a partir de 16 anys. Ara mateix, el 50% de la ciutadania de Rubí ja ha rebut la primera dosi de la vacuna, mentre que la pauta completa la té el 29%. Pel que fa a la resta de Catalunya, el 54% té la primera dosi, mentre que el 37% ha rebut la pauta completa.