Rubí inaugura un espai memorial per les víctimes de la covid-19

El cementiri amplia l’horari coincidint amb Tots Sants
22 de octubre de 2021
Diverses persones ferides en un desnonament en calent al carrer Pontevedra
25 de octubre de 2021

Rubí inaugura un espai memorial per les víctimes de la covid-19

Diversos professionals, com a representants dels serveis essencials, van rebre un homenatge. / L.L.

Rubí ja compta amb un espai de record a les víctimes de la pandèmia de la covid-19, inaugurat aquest diumenge a l’amfiteatre del parc del Castell durant l’acte d’homenatge a les víctimes del coronavirus. Prop de 200 persones han estat presents a l’acte institucional, on s’ha agraït la tasca dels treballadors essencials durant la crisi sanitària.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha afirmat durant el seu discurs que la pandèmia ens ha tocat a tots d’una manera o d’una altra perquè hem emmalaltit, perquè hem perdut algú proper o senzillament perquè no hem pogut acompanyar en el seu dol a persones que han perdut éssers estimats. Esperem que tothom que hagi perdut una persona estimada faci seu aquest racó privilegiat de la ciutat per recordar a aquesta persona, perquè les persones continuen estant amb nosaltres i les recordem”, ha dit Martínez.

Durant l’emotiu acte d’homenatge s’ha projectat un audiovisual amb imatges dels carrers buits i de la feina dels serveis essencials i s’han llegit dos poemes en record de les víctimes: La pandèmia, de la rubinenca Maribel Cardona, membre de l’Agrupació Rubinenca Cultural i Artística (ARCA), i La Espera, del poeta Joan Margarit. L’acte ha comptat amb la participació dels músics de l’Escola de Música Pere Burés, que han acompanyat l’esdeveniment amb diversos temes en directe.

Metges, infermers, forces de seguretat, comerciants, personal de protecció civil i altres treballadors essencials han rebut un reconeixement pel seu paper clau durant la pandèmia. L’alcaldessa s’ha referit a les persones que durant la pandèmia han treballat incansablement per cuidar-nos, per mantenir la ciutat en funcionament, per atendre la ciutadania en una situació d’emergència sanitària inèdita per tothom. Rubinencs i rubinenques que no es van quedar a casa i que van continuar treballant pel bé comú, per tirar endavant la ciutat”.

L’edil ha entregat un obsequi a cinc rubinencs i rubinenques en representació de cinc col·lectius indispensables durant la pandèmia: Oriol Sánchez Vidal, inspector en cap de la Policia Local, en nom dels cossos de seguretat; Edgar Carretero, cap de secció de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Rubí, en representació dels voluntaris; Rosa María Jurado, directora del CAP Anton Borja, en nom del sector sanitari; Cristina Nacher, del Centro Médico Nacher, com a membre del teixit comercial i empresarial de la ciutat; i Gregorio Hernandez, cap de la Unitat de Brigada d’Obres de l’Ajuntament de Rubí, en nom dels serveis municipals.

Acompanyada per tots ells, l’alcaldessa ha descobert la placa de l’espai memorial situat al costat d’unes oliveres a l’entorn de l’amfiteatre. Tot seguit, representants de les formacions polítiques de l’Ajuntament de Rubí han iniciat una ofrena floral, que ha continuat amb una ofrena de clavells blancs com a mostra de condol i respecte de diverses entitats i tots els ciutadans i ciutadanes que han volgut participar-hi.

Des del març del 2021, 9.796 rubinencs i rubinenques han patit covid-19, dels quals 195 han mort, segons les dades de la Generalitat de Catalunya.